COMENTARI DENOTATIU

Davant nostre es mostra una imatge fosca, unes muntanyes al fons, unes cases una mica terrorífiques i unes persones passant per sobre d'un pont, que són la part de color més viu en la imatge. El temps no acompanya.

És un fotomuntatge. Les muntanyes de fons poden ser perfectament elements naturals, però les persones són elements digitals afegits, per tant és una barreja.

Primer de tot centrem l'atenció en les persones. A continuació, ens anem endinsant en el paisatge, les tenebroses cases, les muntanyes al fons i el mal temps que ens deixa una fosca imatge.

És una imatge complexa amb molts elements, molts recarregada. És icònica ja que ens mostra coses reals i polisèmica ja que cada persona pot donar-li una interpretació diferent a la imatge. És original ja que no és una cosa que puguem trobar dia a dia.

ESTUDI COMPOSITIU:

El format de la imatge és horitzontal i és un pla general ja que surt paisatge i podem distingir persones en l'entorn. L'angle horitzontal és lateral i el vertical normal.  

És una composició a terços, el pont és una línia. El punt de fuga el trobem al centre de la imatge, més o menys en mig de les dues muntanyes. Hi ha moviment en la imatge ja que distingim la caiguda de la pluja. Les persones i el pont fa una forma rectangular.

La llum és dura ja que en la imatge hi distingim ombres. La llum sembla venir dels raigs, procedents del fons de la imatge, tot i que al ser un fotomuntatge, pot ser que sigui també en part artificial. Hi ha un cert contrast entre els diferents tons de grisos, negres i blancs. 

La imatge està feta en color ja que encara que l'entorn siguin colors grisos, negres i blancs, les persones estan en color. No té molta saturació ja que els colors no són molt intensos. La temperatura del color de la imatge és més aviat freda ja que no trobem cap color càlid, són tons foscs. 

És una textura rugosa, no suau. 

La imatge té un enfocament selectiu. Sembla que el que més enfocat està són les cases. Les muntanyes no molt, les persones si i l'aigua no molt.


En la seguent imatge se'ns mostra una situació esportiva, uns nens jugant a futbol en un camp de sorra. És una fotografia al natural.

Primer de tot, centrem l'atenció en els nens que hi ha més al front. Seguidament, mirem la pilota que és el que els nens estan mirant i la vsta es condueix cap allà. Per últim observem l'entorn de boira causada per la sorra i després la porteria.

És una imatge complexa, no pel tema dels colors que són tots càlids sino perque al se un partit de futbol hi ha varis nens. És una imatge icònica ja que representa la realitat i monosèmica ja que la única interpretació qque se li pot donar és que estan jgant a futbol. La imatge és estereotipada ja que habitualment veiem aqesta sutiació en molts llocs diferents.

ESTUDI COMPOSITIU:

El format en el que es troba és horitzontal. Podriem dir que és un pla conjunt, d'angulació frontai i picat, feta desde més adalt.

La composició és a terços i el punt d'interés el podriem centrar en la pilota. Les línies de força serien en primer lloc les de la porteria i en segon lloc las que es creen si segueixes el recorregut dels cosos dels nens.. La imatge ens sugereix moviments per la posició de les persones i la sorra remoguda als seus peus. 

La llum és dura i sembla natural, per tant diriem que ens trobem a la tarda pels colors taronjosos i marrons. Trobem un contrast de colors entre el taronja i el marró. 

No té molta saturació i el color de referència que veu l'ull és el taronja. Com més lluny menys enfocament.


Per últim, en aquesta imatge observem un camí de pedres i roques enmig del mar quue es va endinsant en ell. És una fotografia digital, feta directament per ordinador.

Primerament emns fixem en les pedres col·locades formant un passadís i seguint-les fins al final centrem la vista en aqest cel tant impresionant. Després baixem contemplant el mar i per últim la seva limitació amb la sorra.

És una imatge complexa, consta de molts elements i diversos colors; les pedres i el camí que formen, el mar, el cel, etc. És icònica, ja que és una escena que la podem trobar a la realitat. A mi em transmet tranquil·litat i pau. Per això podriem dir que és monosèmica. És també original, no s'acostumen a veure imatges com aquesta, és diferent i fora del normal.

ESTUDI COMPOSITIU: 

El format és horitzonal i el pla general, ja que s'hi podem observar tots els elements. Però també pot ser gran pla general, perquè es centra en el paisatge. L'angulació és frontal i normal.

La composició és clàssica  i el pont d'interés seria el finl del camí. Les línies de força serien les que creen els dos costats del camí de pedres. El mar es troba desenfocat, per tant ens podria donar una senasció de moviment. La llum és dura i els colors freds així que podem interpretar que està ubicada al mig dia.




Comentarios

Entradas populares de este blog

SIMBOLS ANTERIORS A L'EDAT MITJANA

EXPRESSIVITAT DELS PLANS I LES ANGULACIONS